نیكبخت: با جان و دل بازی می كنم، اما ناسزا میشنومهافبك تیم فوتبال پرسپولیس گفت: با تمام وجود برای پرسپولیس بازی میكنم، اما نمیدانم چرا برخی هواداران به من ناسزا میگویند
علیرضا نیكبخت واحدی در گفت و گو با خبرگزاری فارس درباره شرایط پرسپولیس، شرایط خودش و فوتبال ایران صحبت كرد:
*لیگ هشتم را چگونه ارزیابی میكنی؟
فصل خوبی بود و فوتبال ما نسبت به سال قبل پیشرفت داشت اما هنوز هم برای رسیدن به شرایط ایدهآل فاصله داریم.
*چرا هواداران پرسپولیس در فصل جاری با تو نامهربان از قبل بودند؟
نمیدانم؛ از خودشان بپرسید. من برای پرسپولیس با جان و دل بازی كردم و همیشه تلاشم را برای موفقیت پرسپولیس به كار برده ام چون این تیم را دوست دارم و مدیون آن هستم البته این كار هواداران اجحاف به بازیكنان است.
*هواداران حریف هم به تو توهین میكنند...
بله؛ این موضوع متاسفانه در فوتبال ایران دیده میشود و هیچ كس در باشگاههایی كه با نام فرهنگی هستند از این موضوع جلوگیری نمیكند.
*چه كسی باید جوابگو این مشكلات باشد؟
نمیدانم اما تنها موضوعی را میتوانم به عنوان یك بازیكن بازگو كنم این است كه این فحاشی برای اولین بار و یا آخرین بار در فوتبال ما رخ نمی دهد. عده ای به آرامی در حال جریانسازی علیه بعضی ها هستند. در این صورت فوتبال ما ضربه میخورد.
*عكسالعمل شمادر قبال این رفتارها چیست؟
اگر فردی به خانواده شما 90 دقیقه بیاحترامی كند و با حرفهایی زشت؛ دنیا را مقابل چشمان شما به چرخش در آورد چه رفتای میكنید؟ خدا به ما قدرت داده است كه در قبال این موضوع عكسالعمل نشان ندهیم؛ اما گاهی اوقات در قبال این كار سعی میكنم صبور باشم اب این حال در مسائل فنی شاید دچار مشكل شوم.
*پس هواداران را مقصر برخی اتفاقات ناخوشایند در ورزشگاه ها میدانید؟
خیر؛ اما سئوال من این است كه تماشاگرنماها تا چه وقت میخواهند به این كار خود ادامه دهند و هر چه دلشان میخواهد علیه یك بازیكن بگویند. ما باید دنبال روزی باشیم كه سالمترین جو برای ورزشگاه های فوتبال باشد.
*چرا این حاشیهها بیشتر برای تو اتفاق میافتد؟
من حاشیه را دوست دارم اما جنجال را هرگز قبول ندارم. بازیكنان بزرگ دنیا نیز دچار این حواشی میشوند. این هم از شانس من است كه بیاحترامی نیز با این مسائل آمیخته شده است.
*آیا با فرهنگسازی این مسئله درست می شود؟
اصلا میدانیم فرهنگسازی یعنی چه؟ این سئوالی است كه برای من در طول عمرم فوتبالیام مطرح شده است. فرهن گسازی فقط شعار نیست بلكه به عمل نیاز دارد تا 30 هزار هوادار در یك ورزشگاه دنیا را برای یك بازیكن خراب نكند.
*پس تا به امروز در این امر موفق نبودهایم؟
من قاضی نیستم كه به این مورد جواب دهم اما فرهنگسازی برای یك نفر فایده ندارد. به همین دلیل است كه میگویم هنوز نمیدانیم فرهنگسازی یعنی چه.
*آیا به خشونت هم مانند حاشیه علاقه داری؟
هرگز. تعصب طرفداران استقلال و پرسپولیس در همه جامعه دنیا وجود دارد. اگر بازیهای اسپانیا و ایتالیا را دیده باشید مخصوصا در دربیها درگیریهایی پیش میآید كه منجر به كشته شدن برخی از هواداران هم می شود.
*یعنی انتظار دارید در ایران هم همین اتفاق بیفتد؟
اصلا این طور نیست. این مسائل جزیی از فوتبال است اما خدا را شكر كه در ایران كمتر از اروپا اتفاق میافتد. وقتی فیگو از بارسلونا با خاطرات درخشانش به رئال مادرید آمد هواداران با اشیاء مختلف او را بدرقه كردند و در دربی بلای بدی سر این بازیكن آوردند.
*بدترین خاطره ات در طول زندگی فوتبالی كدام بازی بود؟
برای من این موضوع زیاد پیش آمده است. در یك بازی چند سال پیش در رشت به میدان رفتم و در كنار بازیكنان بزرگی بازی میكردم كه بهتر است اسم آنها نبرم اما بلایی با بیاحترامی سر ما آورند كه آن روز فكر كردم كه چرا فوتبالیست شدم. به همین دلیل هرگز آن روز را فراموش نمیكنم و جزء خاطرات تلخ من است. غیر از من حتی به الگوهای فوتبالی من هم بیاحترامی شد.
*چرا همان وقت با این موضوع برخورد نشد؟
این موضوع را باید از كمیته انضباطی پرسید. متاسفانه آنقدر پیگیری نكردهایم تا این كار به اینجا رسیده و تاثیر زیادی در فوتبال گذاشته است. شرایط طوری شده كه دیگر یك پدر دوست ندارد با فرزندانشان به ورزشگاه بیاید.
*پس چرا فوتبال ما با این همه مشكل نام حرفهای را یدك می كشد؟
چه چیز فوتبال ما واقعا حرفهای است؛ زمین یا پول دادن به بازیكنان؟ من معتقدم فقط اسم حرفهای روی فوتبال ما نقش بسته و فقط در حد حرف حرفهای هستیم.در عمل به دنبال رفع مشكلات نیستیم اما در حرف میخواهیم خود را جزء بهترینها بدانیم. البته در این راه تلاشهای زیادی شده ولی نمیدانم چرا بدون نتیجه مانده است.
*نیكبخت سقف آرزوهای خود در فوتبال تا كجا میبینید؟
تا جایی كه هر وقت فكر كنم موثر نیست، كفشهایش را آویزان كند.
*حرف پایانی؟
خطاب من در این مصاحبه فقط به تماشاگرنماها بود؛ البته افرادی هستند كه عاشق تیمهای خود هستند و 90 دقیقه بازیكنان را تشویق میكنند. من در پرسپولیس از این افراد زیاد میشناسم و خودم را مدیون آنها میدانم امیدوارم در پایان این فصل با تلاش زیاد جام حذفی را به آنها تقدیم كنیم.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ

Bookmarks